Ospel, voor ons is het Doospel, is een dorp dat je een écht thuis kan geven.

Een gemoedelijke gemeenschap waar jong en oud zich samen pakken om het dorp leefbaar, saamhorig en gezellig te houden. Vele inwoners zijn fan van Doospel en zetten zich in voor de gemeenschap.

Met een perfecte mix van ruimte, rust en natuur, een rijk verenigingsleven en veel ondernemerschap is het goed wonen, werken en leven in Doospel.

Doospel staat de komende jaren ook voor grote uitdagingen. De sterke verenigingsstructuur staat onder druk, de betrokkenheid van de inwoners mag verder versterkt worden en we zullen met elkaar moeten blijven zorgen voor een vitaal dorp. En dat kunnen we alleen samen. Samen zullen we de schouders moeten blijven zetten onder Doospel om er samen beter van te worden.

We moeten er samen voor zorgen dat alle Ospelnaren fan worden van Doospel. We geloven dat we samen Doospel letterlijk en figuurlijk in beweging brengen, dat we het dorp en de inwoners verbinden en dat we zorgen voor ontmoeting en ontspanning waar we blij en gelukkig van worden. Fan van Doospel vormt de richting en de ambitie om met elkaar aan de slag te gaan om kleine en grote successen te behalen en die met elkaar te vieren. Doospel zijn we zelf en daar zijn we fan van!

Het Proces

In de afgelopen tijd hebben een aantal bijeenkomsten plaatsgevonden over de ontwikkelingen in Doospel in het algemeen en op verenigingsgebied in het bijzonder.

Een van de belangrijkste conclusies van deze avonden is dat we met elkaar moeten blijven zorgen dat Doospel leefbaar en saamhorig blijft en dat de verenigingen daar een belangrijke rol in hebben.Maar ook dat we met elkaar blijven dromen en bovenal ambities hebben. Van groot tot klein. Samen hebben we de kracht om Doospel mooier te maken. Dat vraagt om ambitie en inspiratie. En daar zetten we ons samen voor in. De uitkomsten en resultaten van de bijeenkomsten zijn in dit document uitgewerkt en vertaald.

Wat maakt Doospel onderscheidend?

Benoem jouw idee voor Doospel

Groete oet Doospel

In de afgelopen tijd hebben een aantal bijeenkomsten plaatsgevonden over de  ontwikkelingen in Doospel in het algemeen en op verenigingsgebied in het bijzonder. Ospelnaren samen aan de slag met hun uitdagingen van vandaag, de ambities voor 2022 en waar morgen al mee te beginnen.

Ik ben Fan van Doospel, omdat:

Ik wil aan Doospel veranderen:

Ambities

  1. Verenigen
  2. Innoveren
  3. Recreëren
  4. Ontwikkelen
  5. Participeren
  6. Ondernemen
  7. Vertellen

Bekijk de brochure voor meer diepgang op deze onderwerpen.