20 jaar dorpsraad Ospel | Kerstornamenten #8

Dorpsraad Ospel bestaat dit jaar 20 jaar. Komende tijd blikken we terug op de verschillende mooie en bijzondere initiatieven die in de afgelopen jaar tot stand zijn gekomen.

Vandaag: Kerstornamenten

Mijn naam is Rian Schonkeren en van 2005 tot 2015 ben ik als bestuurslid actief betrokken geweest binnen de Dorpsraad Ospel. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds nauw betrokken bij de Dorpsraad Ospel en al haar activiteiten maar nu meer in de rol van “meedenker”.

In die hoedanigheid kwam ik in 2018 op het idee om naast de prachtige kerstboom nog iets meer te doen om het dorp tijdens de donkeren dagen voor kerst wat sfeervoller te maken. In een Belgisch dorpje net over de grens, dat net als Ospel een lintbebouwing kent, zag ik mooie ornamenten aan lantaarnpalen hangen en toen dacht ik hé wat daar kan, kan ook in Ospel.

Ik ging het gesprek aan met de bestuursleden van de Dorpsraad en samen bedachten we een plan om geld in te zamelen. We hebben bedrijven, inwoners en de gemeente Nederweert benaderd en iedereen was meteen enthousiast en steunden het initiatief. Er was meteen een enorm draagvlak binnen onze hechte gemeenschap en binnen enkele weken hadden we voldoende geld ingezameld om de eerste 16 kerstornamenten aan te kopen.

In november 2019 werden ze opgehangen en sindsdien kunnen alle Ospelnaren elk jaar opnieuw genieten van de prachtige sfeerverlichting in ons dorp. Ik ben dan ook trots dat ik hier aan heb mee mogen werken. De leefbaarheid in Ospel is goed en als we allemaal ons steentje bijdragen blijft Ospel
de mooiste plek van de wereld om te wonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *