Doospels Café 2022: ’trots met deze fantastische opkomst’

Dorpsraad Ospel kijkt met een tevreden gevoel terug op een drukbezocht Doospels Café in de brasserie van Vrienden van de Peel afgelopen woensdagavond.

Ruim 40 aanwezigen werden tijdens de interactieve bijeenkomst aan het werk gezet. Om te zorgen dat de dorpsraad met de juiste zaken aan de slag gaat waar draagvlak voor is, wil het bestuur graag met inwoners van Ospel in gesprek gaan . Ze zijn vooral geïnteresseerd naar de ideeën die er leven en kunnen dan samen bekijken of en hoe dit verder kan worden ingevuld. Enkele jaren geleden werd daarom het Doospels Café in het leven geroepen. Het blijkt een succesvolle formule , zo blijkt woensdagavond maar weer.

Veel input vanuit het dorp
De inwoners werden, na een kop koffie en een stukje vlaai, in groepen verdeeld en kregen drie vragen voorgelegd; ‘Waar ben je trots op als je denkt aan Ospel?, Wat leeft er op dit moment in de kern Ospel? en Wat zou Ospel beter, leuker, mooier en fijner maken?’ De tafelgesprekken die daarna ontstonden leverden veel interessante weetjes, ideeën en wensen op. “Ik ben oprecht trots met deze fantastische opkomst en ben ervan overtuigd dat we met de opgehaalde informatie Ospel nog leuker en mooier kunnen maken,” aldus voorzitter Ramon Vaes.

Het bestuur gaat aan de slag
Alle ingekomen informatie wordt de komende weken zorgvuldig behandeld door de bestuursleden. Een uitwerking wordt binnenkort via de website van Dorpsraad Ospel, de nieuwsbrief, lokale media en het weekblad gecommuniceerd met de achterban. Spreekt de dorpsraad jou als inwoner ook aan? Het bestuur is voortdurend op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor een leefbaar Ospel. Je bent van harte welkom om eens aan te schuiven tijdens het inloop-halfuurtje. Meer informatie vind je op de website.

Bekijk hier de powerpoint presentatie terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *