20 jaar dorpsraad Ospel | Goede Doelen collecte Ospel/Ospeldijk #11

Dorpsraad Ospel bestaat dit jaar 20 jaar. Komende tijd blikken we terug op de verschillende mooie en bijzondere initiatieven die in de afgelopen jaar tot stand zijn gekomen.

Vandaag: Goede Doelen collecte Ospel/Ospeldijk

Het is eind 2011 als er vanuit de coördinatoren van de toen nog afzonderlijke gehouden collectes voor de Goede Doelen  een bijeenkomst wordt gehouden om in navolging van andere dorpen in de gemeente een collecte te houden.

Zo zouden de ongeveer zeventig vrijwilligers die door het jaar meerdere keren gingen collecteren nu maar twee keer op weg hoeven te gaan. Daarbij was het ook nog eens een stuk gemakkelijker, want nu gingen de vrijwilligers steeds door het hele dorp en nu zouden ze maar een enkele straat hoeven te lopen.

De Dorpsraad, in naam van Jo Hermans, werd erbij betrokken omdat hij de penningmeester is en zou zorgen voor de financiële afwikkeling. Iedereen zag het natuurlijk zitten al waren er wel wat opmerkingen dat de opbrengst voor ieder goed doel wat minder zou zijn. Maar dat viel mee toen we in 2012 de eerste collecte hebben gehouden. Het totale bedrag na aftrek van de kosten was                    € 12.055,80, een mooie opbrengst. Dit is in de jaren hierna ongeveer gelijk gebleven. Behalve in Coronatijd toen waren we genoodzaakt op een andere manier te collecteren. Maar ook toen hebben we een mooi bedrag opgehaald.

Het organiseren is ieder jaar wel even wat werk, maar door de vele handjes valt het ook wel weer mee. De inwoners van Ospel ervaren deze Gezamenlijke Collecte als positief. Ten slotte doen we het voor het Goede Doel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *