Veilige activiteiten met een gratis buurtboom

Zeker in deze tijd vindt de gemeente Nederweert het belangrijk dat straten en buurten naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Er zijn genoeg leuke en veilige activiteiten te bedenken die u samen met uw buren kunt ondernemen rond de feestdagen. Met een buurtboom kunnen inwoners uit alle kernen weer een gratis kerstboom krijgen.

Elkaar ontmoeten
Het project is bedoeld om straten en buurten in de donkere wintermaanden te helpen om elkaar te ontmoeten en samen iets te organiseren. “Een kerstboom in de buurt geeft sfeer en is een leuke aanleiding voor een ontmoetingsactiviteit, waaraan iedereen kan meedoen. Zo is er ook tijdens kortere en donkere dagen aandacht voor elkaar”, aldus wethouder Carla Dieteren.

Gezellige activiteit
Elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken, kan met een activiteit of initiatief voor de straat of buurt. Zoals de vertelling van een kerstverhaal rondom de buurtkerstboom, een moment van bezinning of een muziekoptreden. “Of maak een mooie boom waarbij buurtbewoners lieve berichtjes kunnen achterlaten, om elkaar zo een hart onder de riem te steken”, aldus gebiedsregisseur Harold van der Haar. 

Ook partytent lenen
De buurtboom van zo’n vier meter mag geen belemmering vormen voor de doorgang van het verkeer en de hulpdiensten. Het is ook mogelijk om voor het initiatief of de activiteit de gemeentelijke partytent en statafels te lenen.

Zelf verantwoordelijk
De buurtbomen kunnen op zaterdag 11 december tussen 10.00 en 12.00 uur worden opgehaald op het Raadhuisplein, voor de hoofdingang van het gemeentehuis. De klusploeg van Kansrijk in de Wijk helpt mee om de boom op de aanhangwagen te tillen. “We zorgen ook voor wat lekkers”, aldus Van der Haar. “De boom is gratis, maar mensen zijn zelf verantwoordelijk voor de plaatsing. Ook decoratiemateriaal en eventueel stroomverbruik zijn voor eigen rekening.” U kunt de boom na de jaarwisseling aanbieden tijdens de ophaalronde. 

Aanmelden
Bedenk samen met uw straat of buurt een (kleinschalige) activiteit en neem vóór vrijdag 3 december contact op met de leefbaarheidsregisseur van uw kern: